Miske Kupa 2017

2017.07.27 21:22

Tisztelt Horgásztársak!

Egyesületünk, a Miskei Sporthorgász Egyesület és a Bács-Kiskun megyei Horgászegyesületek Szövetségének ifjúsági szakbizottsága 2017. július 15-én első alkalommal megrendezte a Miske Kupa egyéni úszós finomszerelékes horgászversenyt a Lófürdő tavon. A versenyt két korcsoportban rendeztük meg. Az U15-ös korcsoportban 14 fő, az U20-as korcsoportban pedig 6 fő vett részt. Célunk, hogy népszerűsítsük a versenyhorgászatot a fiatalok körében és több lehetőséget biztosítsunk számukra a fejlődésre.

A megnyitó beszédeket Illés Attila, Miske község polgármestere és Kovács Sándor, Bácshosz ügyvezető elnöke tartotta, majd Kiss Béla, a Miskei Sporthorgász Egyesület elnöke ismertette a szabályokat.

A verseny megkezdése előtt a már megszokott sorshúzás és a horgászhelyek elfoglalása történt. A verseny időtartama háromórás volt. A haljárás sajnos kedvezőtlenül alakult. A versenyzők leginkább keszeget, ezüstkárászt, snecit és törpeharcsát fogtak, és csak elvétve akadt egy-két ponty a horogra. A verseny legnagyobb halát, egy amurt Kollár Péter fogta, sajnos csak a verseny lefújását követően tudta szákba terelni, így nem számíthatott bele az értékelésbe. A mérlegelést követően került sor az eredményhirdetésre, ahol minden versenyző kisebb ajándékot kapott, korcsoportonként pedig az első három helyezettet emlékplakettel jutalmaztuk. Ezen felül pedig az első helyezettek vándorkupát vehettek át, mellyel reméljük hagyományt teremtünk és az elkövetkező években is megrendezhetjük ezt a megmérettetést.

Az eredményhirdetés után ebéd majd fagylaltozás következett.

Eredmények:

  • U15:
  1. Tar Olivér
  2. Harangozó Eszter
  3. Csupor Ákos
  • U20:
  1. Kókai Dániel
  2. Csókás Endre
  3. Harangozó Miklós
Részletes eredmények:
 

A verseny megrendezése a Nemzeti Együttműködési Alap szakmai pályázatával valósult meg. Ezúton is köszönjük a támogatást.

 

Tisztelettel, Kiss Béla

                Miskei SHE elnöke